تاريخ : سه شنبه دوازدهم شهریور 1392 | 13:7 | نویسنده : مدیر وبلاگ - امید

چند سالی از تمایل بعضی از دست اندرکاران  امر  دام  و طیور در شاهرود 

به پرورش شترمرغ می گذرد و  این علاقه نشان دادن سبب  ورود  گوشت 

شترمرغ به سبد فراورده های گوشتی بعضی ازفروشگاههای این شهر شده 

است. 

 

گوشت شترمرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود، از 

ارزش غذایی بسیار بالایی  برخوردار است ، طوری  که  می توان  گفت   

یکی  از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس 

است.

نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و 

چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است به همین دلیل 

گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی – عروقی ، افراد دچارچربیخون بالا و 

کسانی که دچار چاقی هستند، غذای بسیار مناسبی می باشد.

همچنین اسیدهای چرب غیراشباع موجود در گوشت شترمرغ 30 درصد 

مجموع اسیدهای چرب را تشکیل می دهد که یکی از مزیت های این 

گوشت محسوب می شود.

این مزایا به همراه میزان بالای اسید  چرب امگا-3 در گوشت شترمرغ 

باعث شده که این گوشت انتخاب بسیار خوبی برای بیماران قلبی– عروقی 

و سالمندان باشد تا با اطمینان بیشتری بتوانند نیازهای پروتئینی خود را 

برطرف سازند.


استفاده از اسید چرب امگا-3 تأثیرات مفیدی در کاهش بیماری های 

قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است. به نظر می رسد 

که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا-6 تأثیرات 

مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. اکثرجیره های غذایی افراد 

از لحاظ اسیدهای چرب امگا-3کمبود دارند.از طرف دیگر میزان کم 

سدیم در گوشت شترمرغ، استفاده از آن را برای افرادی که دچار 

فشار خون بالا هستند، ممکن می سازد.

گوشت شترمرغ از نظر پروتئین و آهن نیز از جایگاه بسیار خوبی برخوردار 

است و لذا برای افراد کم خون و زنان باردار انتخاب مناسبی خواهد بود.

به علاوه گوشت شترمرغ میزان بالایی از عناصری مانند روی و منیزیم را 

داراست.علاوه بر موارد بالا، گوشت شتر مرغ به میزان بسیار چشمگیری 

ترد بوده و از قابلیت هضم استثنائی برخوردار است، طوری که 90 درصد 

آن قابل هضم بوده و از این حیث پس از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار 

دارد. در صورتی که گوشت مرغ و گاو 87 درصد قابلیت هضم دارند.


روغن شتر مرغ بخش بزرگی از طب بومیان بوده است. ایرانان، مصریان 

و رومی های باستان از روغن شتر مرغ به دو منظور زیبایی و دارویی 

در درمان زخم، سوختگی، اگزما پسوریازیس، خشکی پوست، مو و 

تسکین دردهای مفصلی و عضلانی و در مجموع روغن شتر مرغ را 

جهت درمان و مدیریت درد و نیز تمام بیماریهای طبیعی پوست خود 

استفاده می کردند. 

مطالعات و تحقیقات بر روی روغن شتر مرغ اثبات کرده است که این 

روغن جهت کاهش التهاب، درد،التیام و بازسازی پوست بسیار مفید 


است. روغن شتر مرغ به علت دارا بودن اسیدهای چرب ضروری امگا


۳و۶و۹ که مورد نیاز بدن انسان است و بدن قادر به ساختن این اسید های 


چرب ضروری نیست و باید روزانه از بیرون بدن تامین شود. این اسید های 


چرب برای تقسیم ،بهبود و رشد سلولی پوست لازم است. روغن 


شترمرغ یکی از شگفت انگیز ترین روغن های جهان است که به علت 


ریز مولکول بودن تقریبا شبیه اسیدهای چرب در پوست انسان است و 


نیز به جهت دمای ذوب پایین با سرعت فوق العادهای بدون چربی دادن 


به پوست ،جذب بدن می شودو منافذ پوست را مسدود نمی کند. لازم به 


ذکر است روغن شتر مرغ غنی از اکسیژن است و به همین علت است 


که در محل مورد استفاده و یا صدمه دیده باعث افزایش گردش جریان خون 


می شود. در حقیقت روغن شتر مرغ رازی از رازهای آفرینش است چرا که 


تنها روغن ریزمولکولی است که هم در تسکین و مدیریت درد و هم در 


امداد رسانی و بازسازی پوست مورد استفاده قرار می گیرد